Αυτόν τον άνθρωπο χτυπήσατε και στείλατε στο νοσοκομείο .....

  • Αυτόν τον άνθρωπο χτυπήσατε και στείλατε στο νοσοκομείο ....

πηγη ....>>> http://asopossos.wordpress.com/2009/02/26/αυτόν-τον-άνθρωπο-χτυπήσατε-και-στείλ/

Αυτόν που λειτουργεί σε αυτή την εκκλησία σας...

Αυτόν που μαζεύει δώρα και μοιράζει στα παιδιά σας...

Αυτόν που έχει στήσει αίθουσα διασκέδασης και ψυχαγωγίας στο υπόγειο της εκκλησίας σας...

Αυτόν που διοργανώνει σεμινάρια με επιστήμονες, προσπαθώντας να ενημερώσει εσάς, τα παιδιά σας κι όλον τον κόσμο για το πρόβλημα της ρύπανσης που εσείς θέλετε να κρύψετε...

Αυτόν που γυρίζει όλη την Αττικοβοιωτία για να ενημερώσει και για να σας ανοίξει τα μάτια...

Αυτόν που συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια αντίδρασης των πολιτών στο επί 40 χρόνια συνεχιζόμενο έγκλημα...

Αυτόν που όποτε του ζητηθεί συμμετέχει στην ενημέρωση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής σας...

Αυτόν που με τον Θανάση Παντελόγλου και άλλους 2-3 αγωνιστές προσπαθούν με όλη τους την ψυχή να καλύψουν την δική σας τραγική ανεπάρκεια...

Αυτόν που έχει προκαλέσει τον σεβασμό όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και

 προτάθηκε σαν άνθρωπος της χρονιάς 2007 από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ...

Αυτόν που είναι και ο ίδιος επιστήμων και έχει την γνωσιολογική ικανότητα να βοηθά φοιτητές που κάνουν την πτυχιακή τους...

Αυτόν που είναι οικογενειάρχης με 3 παιδιά, αγαπά την τεχνολογία, την πληροφορική, την φωτογραφία, την μουσική...

Αλλά εσείς τον στείλατε στο νοσοκομείο...

 ____________________________________

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ : Μαργαρίτα Καραβασίλη (02:01:22) :

Ο παπα-Γιάννης Οικονομίδης!

Αγωνίζεται χρόνια για να αφυπνίσει συνειδήσεις, σχετικά με το έγκλημα που συντελείται στα Οινόφυτα, στη Θήβα, στη Βάγια, αλλά και στην Τανάγρα, στον Αυλώνα, το Δήλεσι, τον Ωρωπό, το Χαλκούτσι…. Για να διεκδικήσουν όλοι μαζί, με μια φωνή, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! Με λεβεντιά και πάθος προασπίζεται το αυτονόητο! ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Εδώ και χρόνια… Είναι ο άνθρωπος, που μαζί με τον Χημικό Θανάση Παντελόγλου συνέβαλαν στην ανάδειξη του μεγαλύτερου οικολογικού εγκλήματος, που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Συνέβαλαν στην αναγνώριση της τοξικής ρύπανσης του υδροφορέα της περιοχής με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Έκανε αυτοσκοπό του να πείσει την Πολιτεία να αναλάβει μια σοβαρή εκστρατεία διάσωσης της περιοχής και του πληθυσμού, ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ και ενδιαφέρον για ότι συλλογικό και πολύτιμο, όπως το αγαθό της ζωής σε ένα καθαρό περιβάλλον. Και όμως κάποιοι σήμερα τον αντιμετώπισαν σαν εχθρό, σαν επικίνδυνο!

Δυστυχώς όσοι μιλούν και αντιστέκονται . . . διώκονται!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Και παρά τον αγώνα αυτό, τόσα χρόνια, παρά την πληθώρα δημοσιευμάτων, εκπομπών αφιερωμάτων… οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Οινοφύτων ή δεν έχουν ακούσει τίποτε για την “ταμπακιέρα” ή δεν θέλουν να ξέρουν και κλείνουν ερμητικά τα αυτιά σε όλα και όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Κλασική περίπτωση: Οι αγρότες αγανακτούν, μέχρι και χειροδικούν, γιατί οι αποκαλύψεις για την τοξική ρύπανση του υδροφορέα της περιοχής έχει άμεσες επιπτώσεις στα αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούν, άρα και στον τζίρο τους!!!!

Γιατί οι καταναλωτές άρχισαν να μην αγοράζουν τα οπωρολαχανικά που προέρχονατι από την Βοιωτία. Και βέβαια πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, με σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα με δεδομένο ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να “κωφεύει”!

Την αγανάκτησή τους για την τραγική κατάσταση αντί να την διοχετεύσουν στην Πολιτεία και στους κύριους υπεύθυνους (βιομηχανία) την έδειξαν σήμερα, με τον πιο άγριο και ανεγκέφαλο τρόπο στους ανθρώπους που χρόνια αγωνίζονται για το καλό όλων (με προσωπικό και οικογενειακό κόστος και όχι μόνο) τον παπαΓιάννη Οικονομίδη και τον Θανάση Παντελόγλου….., αλλά ακόμη και τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ, που μέρες τώρα βρίσκονται εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται η Πολιτείς και κυρίως το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οι σημερινές εικόνες από το ζωντανό ρεπορτάζ της ΠΡΩΪΝΗς ΖΩΝΗΣ του ΣΚΑΙ ήταν οι πιο αποκαλυτπικές για μια πραγματικότητα που αγγίζει πολλές άλλες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς!

Θλιβερά φαινόμενα των καιρών μας ;;;; ή και της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης από την πλευρά των αρμόδιων φορέων (ΕΦΕΤ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Υγείας…). (Μ.Κ.)

2 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά συγνώμη για την συμπεριφορά του συγχωριανού μας.

    Καλή ανάρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι θλιβερό και δυστυχώς είναι ίδιον της εποχής μας η διαστρέβλωση των γεγονότων, αυτοί που αγωνίζονται και καταδεικνύουν τα προβλήματα να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Καλή δύναμη παπαΓιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή